user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Westerkwartier

LogoSeniorWebW100  

 

Login voor onze Seniorweb Westerkwartier vrijwilligers

coronaZoals u wellicht in de media hebt vernomen blijkt er toch een probleem te zijn gerezen rond deze app. Overigens alleen op Android smartphones en niet op iPhones van Apple.

Het gaat om een fout van Google bij het bouwen van de Android versie van het zogenaamde Google Apple Exposure Notification (GAEN) framework, dat de basis vormt van de app.

De app slaat alle ontmoetingen op die je hebt met andere telefoons die de app hebben ingeschakeld. Zo is achteraf te achterhalen of je in aanraking bent geweest met iemand die besmet is en krijg je daar van de app een melding van. Tot zover was het ook de bedoeling.

Helaas heeft Google een fout gemaakt en blijken die meldingen ook door andere apps op je smartphone te kunnen worden gelezen.

Op 22 april 2021 is de Nederlandse overheid daarvan op de hoogte gebracht.

Google zegt de aanpassing binnen enkele dagen te kunnen uitrollen en dat het “extreem onwaarschijnlijk” is dat bouwers van de voorgeïnstalleerde apps op de smartphone doorhadden dat ze toegang hadden tot deze data, en dat er geen indicatie is dat het systeem is misbruikt (bron Tweakers.nl).