user_mobilelogo
in seizoen 2017|2018 starten we met 'Workshops aan huis' en 'Leren aan huis'

Zoek binnen onze site

Samenwerkingspartners van SeniorWeb Westerkwartier

LogoSeniorWebW100  

 

Login voor onze Seniorweb Westerkwartier vrijwilligers

Het blijkt dat er nog zeer veel gebruikers zijn van Windows 7. Niet iedereen is overgestapt op Windows 10, terwijl dat toch gratis kan (geldt ook voor Windows 8). In augustus 2019 bleek wereldwijd 30% van de PC gebruikers met Windows nog te werken met Windows-7. Windows 10 scoorde op dat moment 51%. Als u nog Windows 7 gebruikt bent u dus niet enige!

windows7

 Windows 7 wordt vanaf 14 januari 2020 echter door Microsoft niet meer voorzien van veiligheidsupdates. Om een beeld te geven van het aantal opgespoorde lekken in Windows: in 2018 werden nog zo’n 140 lekken in Windows 7 gerepareerd. En vanaf dat moment loopt uw computer gevaar. Die datum van 14 januari is inmiddels erg dichtbij, en u kunt maar beter maatregelen nemen en besluiten of u een nieuwe computer koopt of uw Windows 7 machine gaat (of laat) upgraden naar Windows 10. Is uw computer al op leeftijd - ouder dan 6 tot 8 jaar - dan kunt u misschien beter een nieuwe kopen. 

windows 10

 De ervaring in het verleden met Windows XP en Vista leert dat veel mensen na het verstrijken van de termijn toch doorgaan met zo’n verouderde versie. Dat is vragen om moeilijkheden. Veel veiligheidslekken in Windows 10 die op dit moment worden gedicht door Microsoft zijn ook al aanwezig in oudere versies van Windows. Aangezien Microsoft normaliter altijd bekend maakt wat min of meer de oorzaak was van het lek, wordt het daarna voor hackers erg gemakkelijk om in uw computer binnen te dringen. 

Een goed bijgehouden virusscanner zal u in dit geval ook niet helpen. Die kunnen tegen dergelijke inbraken in uw computer weinig beginnen.

Tot slot: gebruikt u nog Internet Explorer om te surfen op internet? Internet Explorer is ook niet veilig meer. Onder Windows 10 kunt u beter meteen maar overstappen op Edge. Of anders overstappen op Chrome of Firefox.